Mijn pukkelpop part 3

Nogmaals allé uppah. Deel 3 dus van mijn pukkelpop (deel 1 hierzo en deel 2 hierzo)

Zaterdag 21 augustus

 • Main stage (11u55-12u30) – OK Go: De enige reden dat ik deze kerels ken is van hun toffe videoclips maar muzikaal vind ik ze niet echt top. Dus ik hoop dat ze naast het muzikale ook het visuele meebrengen (iemand al een lading loopbanden besteld?) Kwestie van rustig wakker te worden na 2 dagen plezier en vertier.
 • Main stage (13u05-13u45) – Ash: Grunge zoals ik het graag heb rauw en hard. Met plezier compleet wakker worden met Ash.
 • Dance Hall (13u50-14u30) – Die antwoord: De dance hall begod. Ik weet dat ding niet eens liggen want ik ben daar in al die jaren nog nooit moeten zijn. Dit jaar is dat echter anders (en er komen er nog) beginnend met Die Antwoord. Hun cd ligt hier al wel eens moordenaarsluid op en ik verwacht een gigantisch feestje. Ik wil trouwens ook zo’n pink floyd onderbroek.
 • The Shelter (14u25-15u10) – Against me: Working class punk over anarchy en over sticking it to the man en zo. Old skool is nog steeds cool al is het voor mij toch een beetje social distortion light maar bon.
 • Club (15u10-16u00) – Broken Glass Heroes: Ik vind Tim Vanhamel soms geniaal en soms ongelooflijk slecht dus ik weet niet wat ik hiervan mag verwachten maar ik ben voorbereid op het beste en op het ergste.
 • Main stage (16u00-16u50) – Gogol Bordello: Ik heb hier al eens een cd van gehoord en ik moet eerlijk zijn ik vond het de max. Dat gevoel bleef ongeveer 5 minuten hangen en toen had ik het wel gehad dus ik verwacht dat ik het na 5 minuten ook zal beu zijn tijdens dat optreden. Dan kan ik toch nog naar de west-vlaamse gentenaars (remember the deal?) van Rise and Fall gaan kijken om de scene te supporten zoals dat dan heet.
 • The shelter (17u45-18u35) – Ill Niño: Mensen die een streepje System of a down verwachten bij Serj Tankian kunnen hun hoop opbergen en zich de moeite sparen. Nu-metal nostalgie kun je dan weer wel verwachten van Ill Niño. Waar is de tijd dat we nog god save us coverden op zolder. Epic stuff.
 • Dance Hall (18u35-19u25) – Goose: De weekendplaat bij uitstek. Als het hier ten huize epic nic net voor het weekend even in een dal valt leg ik of mijn vriendin Bring it on zo luid als we kunnen op en dan is het zeker van “crowd goes wild” en kan het weekend echt beginnen.
 • Main Stage (19u25-20u25) – The National: Ik ken enkel blood buzz ohio maar dat is toch wel het beste nummer van de laatste 6 maanden dus ben ik best wel benieuwd met wat ze de rest van dat uur zullen vullen.
 • Marquee (20u25-21u15) – Broken Bells: Indierock met danger mouse om nog even op te relaxen voor het van stonerrock is met Qotsa. Zo met een pint in de ene hand en een burgertje in de andere zal dat wel vlotjes gaan.
 • Main Stage (21u20-22u30) – Queens of the stone age: Hun beste nummers staan volgens mij toch nog steeds op hun 2de plaat, Rated R, en niet op hun meest gekende “songs of the deaf” dus hoop ik op een oudere set. Nu hoe dan ook zullen alle hits wel passeren en wordt dit met zekerheid een feestje.
 • Dance Hall (22u25-23u25) – Pendulum: Nog een van de redenen waarom ik ga naar Pukkelpop is deze Pendulum. Metal/Punk/Rock perfect gecombineerd (dus niet als gimmick ofzo) met dance. Wereldgroep met immens goeie muzikanten. Nu al feest en ik hoop u hier allemaal tegen te komen. Leve de Z-tar
 • Main Stage (23u30-01u00) – 2 many dj’s: Perfect in de stemming door het vorige optreden zal ik pukkelpop afsluiten met 2 many dj’s. Hopelijk draaien ze niet te obscure troep maar houden ze het bij hun herkenbare mash-ups.

Laten maar horen waar ik u tegen kom om een samen te drinken.

Share

Oh Darkness – Admiral Freebee (Cover)

Zoals eerder deze week al gezegd moest ik Bram Gooris nog een verzoeknummertje. Deze kreeg hij omdat hij bij wijze van “truth or dare” zo zot was om deze aartslelijke banner op zijn site te zetten.

Aangezien die belofte al dateert van eind mei vond ik het mijn plicht om hier toch wel van “going the distance” te doen en er dus voor te zorgen dat het al dat wachten waard was. 5 voor de prijs van 1 is altijd goed dus…

Iets aanstekelijk vroeg Bram en wat is er nu aanstekelijker dan Oh Darkness van den Admiral? En zeker als dat dan nog eens door 5 “Epic Nic”-versies ingespeeld werd met een begeleidende midi-drum track.

Nog verzoekjes iemand?

Technische uitleg staat onder het filmpje als je doorklikt naar Youtube.

Share

Mijn pukkelpop part 2

Allé uppah hier zijn we met dag 2 voor Pukkelpop. (dag 1 hierzo)

Vrijdag 20 augustus

 • Marquee (12u05-13u05) – Henry Rollins Spoken Word: Henry Rollins is een van mijn vele helden vanwege zijn ongelooflijke toewijding met alles wat hij doet. Ik heb zijn spoken word al eens gemist maar zal dit nu niet meer laten gebeuren.
 • Main Stage (13u10-13u50) – Kate Nash: Ze heeft 1 fijn nummer en verder weet ik dat het geen lelijk kind is. Meer moet dat niet zijn zo om nog een beetje wakker te worden.
 • Main Stage (14u30-15u10) – The Cribs: Kate Nash brengt haar lief mee (of zou het omgekeerd zijn?) 2 jaar geleden al eens gezien in de Marquee en ik vond het meteen wel een van de leukste optredens van toen. Verder dan Man’s needs komt mijn songkennis van The Cribs nog steeds niet maar net zoals toen zal dat niet erg zijn hoop ik.
 • Main Stage (15u50-16u40) – White Lies: Farewell to the fairground is voor mij toch een van de beste nummertjes van 2009. Eens zien of ze dat in 2010 ook zo goed kunnen brengen en of ze nog fijne nummertjes hebben.
 • Marquee (16u30-17u10) – Black Box Revelations: Het gebrek van een bassist vergeef ik hen omdat ze toch wel goeie nummertjes kunnen maken. Konden mij de vorige keren al telkens bekoren en ik denk dat het nu niet anders zal zijn.
 • Main Stage (17u20-18u10) – Limp Bizkit: De eerste 2 platen waren cool maar wat er daarna kwam heeft me nooit kunnen bekoren. Hoe dan ook is het wel een band die nog wel eens voor een feestje kan zorgen. Ons weer eens 14 jaar oud voelen heet dat dan.
 • Main Stage (18u50-19u50) – Eels: Deze heb ik telkens als ik hem kon zien altijd links laten liggen waardoor ik bij gebrek aan alternatieven deze keer dat niet zal doen. We zien wel wat het wordt en ben ik het na een kwartier beu dan kan ik nog naar de punkrock van You Me At Six gaan luisteren in The Shelter.
 • Marquee (19u45-20u35) – Mumford and sons: Waarschijnlijk de meest overroepen band van het afgelopen jaar maar bon voor je dat echt met overtuiging mag zeggen moet je ze toch eens live gezien hebben. (en ik vind little lion wel een super nummer om mee te kwenen).
 • The Shelter (20u45-21u35) – Parkway Drive: Als ik 10 kids van op onze optredens uitpik dan heeft ongeveer 7 van die kerels ofwel een t-shirt, een broek of een riem aan van deze kerels. Metalcore zoals het moet. Snijdend, rechtdoor en toch melodieus. It’s all been said and done before maar deze kerels brengen het allezins heel goed.
 • Main Stage (20u50-22u20) – The prodigy: Tegen dat ik er zal zijn zullen ze wel min of meer opgewarmd zijn om mij eens te tonen waarom zij de meest invloedrijke dance-act van de laatste jaren genoemd worden. Ik ben alleszins meer dan benieuwd.
 • The Shelter (22u35-23u35) – Gallows: Raar dat deze kerels zo hoog staan met hun rauwe hardcore/metal maar bon ik zal het niet aan mijn hart laten komen. De reïncarnatie van Johny Rotten zowaar als frontman (of is die nog niet dood?)
 • Marquee (23u30-00u30) – The xx: Niet dat ik hier echt wild van ben maar toch wil ik wel eens zien wat the fuzz is about en zo. Mocht het niets zijn dan drinken we hierop en mocht ik het toch goed vinden dan drinken we daar ook op.
 • The Shelter (00u40-01u40) – NoFX: Pretpunk met niets meer dan dat. Meer moet dat ook niet zijn voor mij om er zeker een puberaal feestje van te maken.

Morgen het laatste deel…

En waar spreken we af?

Share

Flattr

Op Twitter werd er de laatste tijd al eens sporadisch over Flattr gepraat. Voornamelijk werd er gevraagd wat het was en hoe kun je dat beter uitleggen dan aan de hand van een filmpje van de makers zelf.

Toen ik dit zag dacht ik meteen dat dit een goed idee was maar het is zoiets dat staat of valt met het aantal gebruikers. Je moet immers een account hebben om iemand te kunnen Flattr’en. Aangezien het nog in beta uitvoering is kun je niet gewoon aanmelden voor een account en direct beginnen. De mensen van Flattr geven af en toe een aangevraagde account vrij met daarbij 3 invites. Wie dus ook een account wil en niet kan wachten kan bij mij gerust nog zo’n invite krijgen.

Het grootste probleem is dat er voorlopig zeer weinig Nederlandstalige content te vinden is die een Flattr-button heeft dus heb ik tot op vandaag nog maar enkel Engelstalige content kunnen Flattr’en. Hopelijk komt hier weldra wat verandering in.

Flattr kan voor alle soorten content gebruikt worden maar er is speciaal aan de bloggers gedacht. Elke blogpost manueel voorzien van een Flattr-button kan door telkens de URL te “submitten” op je Flattr-account en alle velden in te vullen.

Zoals u kunt zien is dat dubbel werk want de meeste velden zijn al eens ingevuld bij je blogpost. Flattr heeft zelf een wordpress plugin voorzien die dit proces automatiseert. Grote voordeel is dat het ook backward-compatible is waardoor niet alleen alle nieuwe posts voorzien worden van een flattr-button maar ook meteen alle vorige posts.

Wat ik ook nog handig vond was FlattrRSS waardoor je ook via de rss-reader kunt Flattr’en.

Zo zijn er nog een heleboel plugins te vinden (en niet enkel voor WordPress) die het invoegen van Flattr-buttons automatiseert zodat je geen enkel excuus meer hebt om het niet te gebruiken.

Roept u maar voor de invites.

UPDATE: de invites zijn allemaal de deur uit. Ik vertrouw erop dat ze goed gebruikt worden en dat de invites ook mooi zullen verdeeld worden. Wie niet kan wachten op zo’n invite kan ook nog altijd gewoon een aanvraag doen. Ik denk dat het ongeveer een kleine week heeft geduurd eer ik mijn account had.

Share

Mijn pukkelpop part 1

Na een sabbatjaar zakken wij (PrPincess, Dominiek) weer af naar Kiewit om daar van Pukkelpop te doen. Aangezien de uurschema’s deze week online gekomen zijn, ben ik meteen met hartverscheurende keuzes beginnen puzzelen. Dit is het resultaat geworden althans voor de donderdag, de rest volgt morgen en overmorgen so stay tuned

Donderdag 19 augustus

 • Main stage (12u05-12u45) – Thrice: In mijn top 3 albums aller tijden staat “The artist in the ambulance” van Thrice er altijd in (naargelang het seizoen kan dat wel eens op plaats 1,2 of 3 staan). Deze trippy post hardcore / post rock / metalcore / … act is zoals u wel al doorhebt in veel genres genesteld en het is juist die mengelmoes die mij zo aanspreekt bij hen. Al snap ik persoonlijk wel niet waarom ze de main stage moeten openen terwijl ze zoveel beter tot hun recht zouden komen zo rond valavond in de shelter (zoals ze trouwens 2 jaar geleden stonden). Nu hoe dan ook zal ik wel weer luidkeels van “feeling alright here at the top of the world” doen.
 • Marquee (12u40-13u20) – We are scientists: Een scientist is in het west-vlaams een saaie kerel dus ik hoop dat hun naam geen indicatie zal zijn voor wat zal volgen (dus niet zoals het nummer van coldplay met dezelfde naam want man dat is een saai nummer doch dit terzijde). Deze indie-rock ken ik eigenlijk enkel van naam en daarom wil ik ze wel eens bekijken want ik hoor goeie dingen. En aangezien ik Kylesa wil zien om 13u10 is dat wel handig want dat ligt zo handig op de juiste weg en zo.
 • The Shelter (13u10-13u50) – Kylesa: Wij spelen op Ieperfest op zaterdag 14 augustus zij de dag erna en aangezien ik ze toch wil zien moet dat dan maar op Pukkelpop gebeuren. Met 2 drummers kan deze rauwe brok sludgecore alleen maar immens bombastisch klinken en dat wil ik nu wel eens zien want ook hier heb ik al veel goeds gehoord.
 • Main Stage (13u35-14u15) – De Jeugd van Tegenwoordig: Enkel een streepje wil ik van deze kerels oppikken want alhoewel ze mij muzikaal niets zeggen moet ik wel bekennen dat ze verdomd goeie publieksmenners zijn en ik zie dat wel eens graag bezig (al zal het maar voor eventjes zijn).
 • Marquee (14u00-14u40) – All Time Low: “All American Rejects light” zou ik ze het best kunnen omschrijven. Leuke poppunk waarvan je niet meer dan dat moet van verwachten. Ik vrees echter tussen veel bakvissen met scheef haar te staan maar bon als het mij niet aanstaat ben ik dicht bij de dranktent en dan maakt die achtergrondmuziek niet veel uit.
 • Main Stage (15u05-15u55) – Seasick Steve: Hopelijk moet deze man (met 3-snarige gitaar en zijn Mississippi drummachine) geen introductie voor u en als dat wel zo is dan moet u dringend eens deze man zijn blues ontdekken want die is in een genre waarin alles al gedaan leek fenomenaal te noemen.
 • The Shelter (16u00-16u45) – Skindred: Wat keek ik raar op toen ik deze band zag staan op de affiche. Ik wist niet eens dat die nog bestonden. Het moet geleden zijn van het toppunt rond de nu-metal dat ik deze band die een mix brengt van reggae en metal/punk (raggametal) nog gehoord heb. Hoe dan ook wil ik dat nog wel eens live zien uit nostalgie en zo.
 • Marquee (17u00-17u45) – Black Rebel Motercycle Club: Azo een beetje garage rock da lust meneer den alien wel ne keer zu. En daarmee ontwijk ik the kooks wat ook een plus is.
 • Main Stage (18u30-19u30) – Blink 182: Ik heb geen enkele cd van deze heren maar ik denk dat ik dat ook niet nodig zal hebben om te kunnen meezingen met dit optreden. Even onze jeugdjaren terug beleven.
 • The Shelter (19u15-20u05) – Gojira: Hier kijk ik zo hard naar uit. Het beste wat Frankrijk te bieden heeft en voor mij 1 van de hoofdredenen om naar Pukkelpop af te zakken. Deze kerels hebben bewezen dat het na Neurosis en Mastodon nog beter kan in het progressieve metal genre. De 4/4 maten zullen weer in de minderheid zijn en ik weer geld kwijt voor een nieuwe T-shirt.
 • Main Stage (20u30-22u30) – Iron Maiden: Na de nek goed opgewarmd te hebben met Gojira is het dan de beurt aan Iron Maiden. Iron Maiden is waar mijn muziekbesef begon toen ik Killers te horen kreeg van mijn neef (geef toe je kunt met slechter materiaal starten). Dat wordt genieten van start tot einde al hoop ik dat ze er een festivalset van maken en niet te veel nieuw materiaal willen spelen. Ik vraag me trouwens af wie er bij Danko Jones nog zal staan als Iron Maiden bezig is (aka worst spot ever for a hardrock band).
 • Main Stage (23u30-01u00) – Placebo: Na al dat metalgeweld is er even een uurtje rust om dan nog even Placebo mee te pikken. Ik heb ze al een paar keer gezien en eerlijk is eerlijk ze hebben mij nog nooit echt weten te boeien maar zo met een pintje en een midnight snack zal dat wel nog te doen zijn denk ik.
 • Marquee (01u00-02u00) – The flaming Lips: Kwestie van op een zeer vrolijke noot dag 1 af te sluiten kunnen the flaming lips wel tellen. Ik verwacht veel glitter, ballonnen, grote ballen met zanger erin en zo van die dingen. Al Yeah Yeah Yeahend naar onze slaapplaats als gevolg.

Morgen het vervolg…

Vertel me gerust waar ik u tegen zal komen…

Share

IT crowd

Andrew wist dat het om de theme song van the IT crowd ging in mijn vorige post.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=a9PZmizCpSQ[/youtube]

Mensen die deze britse sitcom van channel 4 niet kennen moeten zich schamen en daar dringend verandering in brengen. Gisteren werd reeds de 5de aflevering van seizoen 4 uitgezonden en nog steeds slagen ze erin om mij nooit teleur te stellen. De serie gaat over 2 IT kerels waarvan de ene een genie is en de anderen een grumpy Ier is die elke computervraag beantwoord met “have you tried turning it off and on again”. Typisch brits dus een beetje waar maar toch voldoende absurd.

Wie de tips niet begreep geef ik nog snel even uitleg.

 • Ik speelde de sawtooth synth uit het nummer maar dan op bass. (het meest herkenbare aan het nummer voor de “sawtooth synth”-leken)
 • Pixels verwijst naar begingeneriek die in pixels gemaakt is
 • Dat je in de DVDs moest zoeken spreekt voor zich aangezien het een tv-theme is
 • The divine comedy met at the indie disco kon u horen met de youtube link. Neil hannon is de bezieler van die groep en is ook meteen de composer van the IT crowd theme song.
Share

Guess the tune

Ik weet dat ik bgooris van www.twizzi.be een verzoeknummer beloofd heb.

Hij denkt waarschijnlijk dat ik vol loze beloften zit en zo maar niets is minder waar. Ik heb gewoon wat technische mankementjes gehad.

 • PC die het begeven heeft
 • Herinstallatie die niet werkte doordat de MBR (master boot record) niet in de juiste richting van mijn windows partitie wees
 • Webcam die blijkbaar niet erg compatibel was met windows vista (het ding was al oud)
 • Als ik die compatibiliteit dan toch had opgelost bleek het geluid achter te komen op de video
 • Line 6 toneport installeren om geluid rechtstreeks van de gitaar/bass te kunnen opnemen (en niet van de micro in de webcam)
 • Bleek het geluid nog altijd niet erg in sync met het beeld
 • Nieuwe webcam gekocht.
 • Sony Vegas Pro 9.0 geïnstalleerd en vooral leren mee werken.
 • Tussenin elvendertig bbq’s gehouden want het is er het weer voor…

Maar bon nu zijn al die problemen en onvolmaaktheden van de baan en kan ik eindelijk in goeie kwaliteit video en geluid opnemen. Driewerf hoera en van hopsasaa en zo.

Bij wijze van test heb ik op dit nachtelijke uur (het is nu 3u als ik dit schrijf) even snel een muziekje opgenomen via mijn bass. Ook heb ik even geëxperimenteerd met wat effect filters zonder echt op het esthetische te letten om eerlijk te zijn. Nu ook nog wat toffer te maken voor u (want basicly is dit maar een veredelde test) mag u nu raden wat er hier eigenlijk gespeeld wordt.

So guess that tune…

UPDATE: Enkele tips want blijkbaar is het toch moeilijk.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=FujVvgX5m4Q[/youtube]

Dit betekent dus dat Bram een dezer dagen zijn nummer mag verwachten.

to be continued…

Share

Just a bump in the road

Denataliteit is een geleerd woord voor te weinig kindjes.

U bent zo vooruitziend dat u meteen de link legt met uw eigen pensioen en dan vooral de leeftijd waarop u er pas zult van kunnen genieten. Ik daarentegen denk net iets korter bij. Ik heb een job waar ik kindjes voor nodig heb (al zijn het in mijn geval al redelijke mini-volwassenen). Het blijkt nu dat die kindjes niet meer voor handen zijn op mijn huidige werkplaats en dat ik dus volgend jaar elders mag mijn kunsten aanbieden. Ik heb echter al horen waaien dat ze elders ook een beetje van die soort te kort komen.

Een redelijke bump in the road dus en ook eens goed slikken en zo van die dingen. Het zicht op vast werk was wel heel dichtbij maar lijkt nu o zo veraf.

Dus wilt u me een plezier doen en eens allemaal kindjes gaan maken die meteen 12 jaar oud zijn.

Waarvoor akte

Share

BBQ no more

Alle voorbereidingen ten spijt mogen we onze plannen voor een bbq met dit onweer wel helemaal opbergen.


Zo’n hamburger dat zal ook wel lukken op de grill zeker?

Share

¿Qué?

Met de zomerfestivals in aantocht en eigenlijk al een beetje bezig (Werchter anyone?) hoor je (no pun intended) af en toe weer iets over de geluidsnorm want zo’n overexposure aan luide tonen kan gehoorschade veroorzaken.

Zijn ze daar weer zeg je dan als jonge snaak en er nog “these go up to eleven” bovenopgooiend. En ja hoor ook ik was zo’n could-care-less kerel als het over het volume van de muziek ging. Het kon allemaal niet luid genoeg. Mijn gitaar en bas versterkers moesten al immens beginnen roken voor ik dacht dat het welletjes was qua volume.

Ondertussen moet ik wel zeggen dat ik me dat al immens beklaagd heb. Ik had altijd goeie oren dacht ik tot de laatste 5 jaar. Ik begon vanaf dan meer en meer over te gaan van garage band king naar de echte podia met de nog veel grotere versterkers. Sommige van mijn oudere bandleden liepen al rond met van die op maat gegoten oorbeschermers maar ik bleef vrolijk beweren dat zoiets voor mietjes was en dat ik daar al niet aan mee doe aan heel die paniek-commerce-toestanden.

Had ik hun voorbeeld maar wat vroeger gevolgd. Het resultaat is namelijk dat ik nu veel minder hoor dan vroeger maar vooral dat ik in gezelschap met achtergrondlawaai bijna niets meer kan volgen zonder er mij immens op te focussen. Ik ga soms weg van sociale aangelegendheden omdat ik gewoon niemand versta en dat vind ik vooral het ergste van mijn gehoorprobleem. Dat ik minder hoor tot daar aan toe maar dat ook mijn sociaal leven daaronder lijdt is nog veel erger.

Neem het van mij aan dat oorbeschermers geen overbodige luxe zijn op de festivals en aanverwanten.

Moet het nu natuurlijk wel lukken dat ik net mijn vorige bandleden nog eens gaan bekijken ben en dat ik die oorbeschermers wel vergeten was zeker. Het gevolg is dat ik het nog hoor suizen zelf al ben ik al 2 uur uit het lawaai.

Metal ’till your ears bleed! … toch liever niet.

Share
© Copyright Epicnic - Designed by Pexeto